Midden op het terrein staat het hoofdgebouw, met daarin het restaurant, de zalen, de recreatiekelder, de wasmachine met droogruimte en de douches voor de kampeergasten. Als u over de brug loopt, komt u gelijk in het restaurant binnen dat zich op de eerste etage bevindt, tevens is hier een grote zaal, voor feesten, conferenties, enz.

Op de begane grond is de receptie en verschillende vergaderzalen.

En in de kelder zijn de recreatieruimtes, met een kinderspeelkamer, jeugdruimte, biljarttafel, tafeltennistafel, kegelbaan en sauna.

Links van het hoofdgebouw, ongeveer 6 meter hoger, liggen de 12 bungalows. Tussen de bungalows ligt een grasveld voor badmintonnen e.d., daar is ook een kleine speelplaats met glijbaan, zandbak en trampoline.

Buiten vindt u een vuur- en barbecueplaats, volleybalveld, voetbalveldje, trampoline en de grootste openbare speeltuin van Thüringen. Het terrein grenst direct aan het bos, met kilometerslange fiets- en wandelpaden.

Verder staan op het terrein verschillende hutjes, een gezellige plek voor ontmoeting.

Helemaal rechts op het terrein staat het groepshuis met eigen ontsluiting.

Tussen het hoofdgebouw en het groepshuis staat het kleine groepshuis (voor 14 personen) – deze kan alleen bij de grote groepshuis bij geboekt worden.